tuomoluoma

Suomi säännellään kuoliaaksi

Taannoin oli Maaseudun Tulevaisuudessa juttu, jossa kerrottiin miten maaseudulla asuva perhe ei saanut rakentaa uutta taloa omalle maalleen, koska ELY-keskuksen virkamiehet kielsivät sen vedoten milloin mihinkin säännökseen tai pykälään.

Karmeaa ja lannistavaa. Yhteiskuntamme on jatkuvan kasvun hurmoksessa rakentanut oman isäntänsä syövän hirviön – sääntelyn ja byrokratian.

Miksi näin on käynyt? Vastaus on päivänselvä: byrokratia on vastuun siirtämistä yksilöltä yhteiskunnalle. Vastuussa en ole minä virkamies. Enkä minä virkamies ole tehnyt tätä päätöstä, mutta kun laki sanoo näin.

Voiko olla helpompaa tapaa johtaa? Ei ole ihme, että siinä ammatissa on lyhimmät työajat ja pisimmät lomat.

Suomi menee iloisesti rallatellen Zimbabwen tietä, siellä 98% BKT:sta tulee julkiselta seltorilta. Meilläkin kohta suurin työllistäjä on tämän sääntelyviidakon ylläpitämisen valvonta.

Vai ettekö ole huomanneet, että jopa retoriikka on kehittynyt tämän mukana? Joka toinen naapuri on kohta ammatiltaan jonkinlainen valvoja tai tarkastaja. Ja ylitarkastaja on henkilö, jonka vallan edessä kansan äänestämä presidenttikin vapisee.

Olemmeko me suomalaiset niin helvetin tyhmiä, että emme osaa tehdä mitään oikein ilman tarkkoja ohjeita tai jonkun kyttäämistä?

Olisimmeko me nykyinen hyvinvointivaltio, jos kasvumme vuosina byrokratia ja sääntely olisivat olleet nykyisellä tasolla?

Vastaus molempiin kysymyksiin on iso EI.

Byrokratia ja sääntely tappavat luovuuden ja innovatiivisuuden. Ne lannistavat yrittämisen. Ne tukehduttavat innostumisen. Kun innostuu niin onnistuu, kun onnistuu niin innostuu.

Ja sitä Suomi tarvitsisi – innostumista.

Byrokratia ja sääntely ovat Suomen syöpä. Ja niin kuin kaikki tietävät, niin syöpään kuolee ellei sitä hoida pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomalainen basso, Kim Borg, joka vietti parhaat vuotensa ulkomailla sekä professorina että vierailvana solistina, totesi kerran ytimekkäästi: "Suomalainen kuolee kyttäämiseen!"

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onneksemme hallitus on luvannut meille normienpurkutalkoot.

Taitaa kuitenkin käydä päinvastoin. Kansalaisille rustataan vain lisää pakollisia maksullisia velvotteita, joiden seurauksin ainakin valvonta ja verotulot kasvavat.

Esimerkkinä vuoden alusta voimaan tullut uusi lainsäädäntö, joka velvoittaa pakolla remontoijat kalliisiin ulkopuolisen tekemiin asbestikartoituksiin kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa rakennuksissa.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Normienpurkutalkoot on täysin päivänselvän ilmeisesti sanahelinää. Mitään aitoa pyrkimystä siihen ei selvästikään ole.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun katsotaan, mikä taho näitä kalliiksi käyviä ja talutta kuristavia normeja rustaa, niin yksi on ylitse muiden, ja se on Ymparistöministeriö.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Ympäristösääntelyn kieroutuneisuus johtuu kahdesta tekijästä. Yhtäältä ympäristösäätelystä ovat vastuussa ideologiset ryhmittymät, jotka haluavat vaatia juuri oman omantuntonsa hellimiseksi MUILTA mahdollisimman paljon ympäristönsuojelutoimia, nimenomaan enemmän kuin on varsinaisesti ympäristönsuojelun kannalta tarpeen, tai asioita, jotka ovat ympäristönsuojelullisesti tunteellisesti näyttäviä, mutta eivät välttämättä oikeasti tehokkaista.

Toisaalta cleantechistä ja biotechistä saa mahtavan globaalin bisneksen, jos siitä tehdään pakollista, mieluiten juuri tietynlaista, hyväksyttyä tekniikkaa käyttäen.

Itse objektiivinen ympäristönsuojelu on vain veruke.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lauri Kiiski

Suomessa taitaa olla miljoona kohdetta jossa voi olla asbestia. Suomessa on 60 asbestitarkastusluvan omaava asbestitarkastajaa.

Asbestin purkutöille, vaikka neliön kaakeleiden poistoon pitää tehdä ilmoitus, tarkistaa ja eristää alue, purkamisen saa tehdä vain työsuojeluviranomaisen hyväksymä kurssin käynyt purkaja (virolainen), puretut laatat vaativat erityiskäsittelyn ja kuljetuksen valvotuissa olosuhteissa jne. Sitten pitää olla sertifikaatti asunnon myynnin yhteydessä energiatodistuksen tapaan. Kauppa voi peruuntua, jos myytävästä kohteesta löytyy hiukkanen asbestia.

Kuulin jostain, että asbestin toteaminen saataa maksaa 300 euroa. Asbestin käsittely on Suomessa tarkempaa kuin ydinjätteen käsittely ja varastointi, mutta vain Suomessa. Kyllä keskimääräistä parempi hengitysuojaus ja hyvät suojavaatteet ajavat saman asian.

Asbesti on vahingollista ja aiheuttaa syöpää, mutta liika byrokratia tässäkin suojauksessa ei ole järkevää.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Kaikkien suomalaisten tulisi hoksata, että ylisääntely haittana koskee meistä jokaista. Vaikkei omassa toiminnassaan kokisikaan suoraan mitään ylitsepääsemätöntä kiusantekoa, ei ole monen askeleen päässä omaa toimintaasi tukeva tekijä, jota kiusataan estoitta.

Euroopan Unionin maatalous on kaikista ylisääntelyn ja sääntelyn toimimattomuuden esimerkeistä kärkevin. Uskoisin että jokainen maatalousyrittäjä allekirjoittaa ajatuksen tuosta vain, ja empimättä myös kuka tahansa rivikansalainen, joka on muutoin törmännyt jossain maatalouden sääntelyyn. Kuljetusala on toinen huomiota hehkuva esimerkki, joka on vasta saanut uutta sontaa niskaan esim. ammattipätevyyksien muodossa.

On tärkeää ymmärtää, että silloin kun sääntely ei enää palvele mainittua tarkoitustaan käytännössä, kohtuullisella hyöty/haitta suhteella, se menettää mandaattinsa. Säännös X joka on väittäen tehty takaamaan jonkun turvallisuutta tai oikeudenmukaisuutta, mutta ei niihin seikkoihin käytännössä kuitenkaan merkittävästi vaikuta, on "laiton". Jos se ei oikeasti palvele, merkittävästi, tarkoitusta jonka vuoksi se väitetään säädetyn, on kyse jostain muusta.

Tulee ymmärtää että säännöksiä voidaan tehdä aivan yhtä hyvin verukkeilla kuin oikeistakin syistä. Liike-elämä on iät ja ajat lobannut omia etujaan ja kilpailijoidensa sorsimista lainsäädäntöön. TTIPssä on paljolti kyse tästä, ns. vapaakaupan ja sen etujen ollessa vain täky. Homma toimii myös toisin päin, hyviä säännöksiä voidaan vaatia purettavaksi verukkein, tai hyvin syin.

Mustempaa verukkeellisuutta on tavan ihmisten kiima usuttaa sääntelyä muiden niskoille, jotta saataisiin hyvä mieli ja moraalinen tyydytys siitä, että jollekin epäkohdalle on tehty jotain - kunhan asiasta on säädetty laki, kunhan se laki on "syyllisiä" kohtaan tiukka, kunhan asianomaisia kiusataan jollain valvonnalla, kunhan lappuja täytellään ja arkistoidaan, kaikki on hienosti - vaikkei olekaan. Sääntelystä tulee jokin ihme tekopyhä rituaali. Sillä ei ole enää mitään tekemistä minkään epäkohtien toimivan korjaamisen kanssa. Samaan aikaan kuitenkin nuristaan normienpurusta.

Uskomus siitä, että sääntelyllä, voimankäytöllä, voidaan ratkaista yhteiskunnallisia ongelmia, on paljon vaarallisempi uskonto kuin moni muu. Tapamme sillä itseämme paljon tehokkaammin kuin mikään muu fundamentalismi meitä koskaan voisi uhata.

Väittäisin että lähes joka kolkassa, sääntely on paljon suuremmilta osin verukkeellista kuin vilpitöntä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Helsingissä ei saa rakentaa vapaasti pieniä asuntoja. Seurauksena hirvittävä pienasuntopula ja pieni asunto maksaa jo lähes yhtä paljon, kuin suuri. Avan järjetöntä sääntelyä.i

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... maaseudulla asuva perhe ei saanut rakentaa uutta taloa omalle maalleen..."

- No mitäs siitä tulisi jos jokainen saisi pystytellä rakennuksia tuosta vain? Maisemallinen ja ekologinen sotku, hallitsematon kokonaisuus ja sattumanvarainen kyläarkkitehtuuri! Eihän tämä mikään VENÄJÄ sentään Luojan kiitos ole.

Käyttäjän tuomoluoma kuva
Tuomo Luoma
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Det där var väl ironi", sanottiin Ruotsalaisen teatterin farssissa... :-))

Käyttäjän EskoKokko kuva
Esko Kokko

Tampereen Pispala on esimerkki ihmisten omista suunnitelmista, kun pyrokratiaa ei ollut. Yksi kaiken kalleimista ja kauneimmista asuinalueista. Piirrustuksetkin oli tupakka-askin kannessa. Kuten asemakaavakin.

Ari Pajukoski

Tässä olikin vastaus ydinkysymykseen. Täällä niin moni on vaatimassa säännöstelyn purkamista ja normien vapauttamista, mutta...sitten kun se normien vastainen rakentaja päättääkin rakentaa normien vastaisen talon juuri SINUN naapuriisi tai se elintarvikeyritys ottaakin käyttöön innovatiivisen uuden säilöntäaineen, joka aiheuttaa sinun lapsellesi elinikäisen vamman, niin johan ollaan vaatimassa säännöstelyä ja ihmetellään, mikä on asiasta päättäneen tai päättämättä jättäneen virkamiehen vastuu.

Virkamies on valittu tehtäväänsä toteuttamaan yhteiskunnan määräämiä asetuksia ja säädöksiä. Jos virkamies ei tee tehtäväänsä ja jotain sattuu, niin virkamies on helposti vastuussa. Muistakaahan vaikka sitä murhattua tyttöä, jonka tilanteeseen sosiaaliviranomaiset eivät puuttuneet ajoissa. Kyse oli vielä epäselvemmistä normeista, mutta silti virkamiehet asetettiin henkilökohtaiseen vastuuseen.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Vallankumous tässä maassa tarvitaan ennen kuin saadaan ajatusmaailma kääntymään suuntaan: "Jos se ei aiheuta haittaa muille, se on sallittua." nykyisen "Kaikki mikä ei ole erikseen sallittua, on kiellettyä."

Kansantaloudellinen kustannus kaiken sääntelystä saattaa pahimmillaan olla miljardiluokkaa - sekä lisääntyneenä byrokratiana, että menetettyinä mahdollisuuksina.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Paitsi että vallankumouksesta ovat historiallisesti olleet kiinnostuneita lähinnä sellaiset tyypit, jotka joko eivät osaa tehdä mitään järkevää vallankumousta seuraavana päivänä, tai sitten käyttävät vallankumousta aivan yhtä paljon oman etunsa ajamiseen kuin edeltävä korruptoitunut sakki hyödynsi senhetkistä vakiintunutta asetelmaa. Ne jotka tarvittaisiin sekä vallankumoukseen että etenkin jälkimainingeissa, eivät ole koskaan kiinnostuneita.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Tehdään tästä kerrasta poikkeus.

Ja toisaalta, esim. Ranskan Suuren Vallankumouksen jälkeen ei ollut niin justiinsa kuka oli puikoissa, entiseen ei ollut enää palaamista.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo Vastaus kommenttiin #21

Hulluutta on yrittää samaa uudestaan ja uudestaan, odottaen eri tulosta.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Vaikka en itse Keskustaa viime vaaleissa äänestänytkään, olin varovaisen toiveikas kun he puhuivat vaalien alla kovasti sääntelyn lieventämisestä. Viimeistään nyt ymmärrän, että tuo puhe "normitalkoista" oli aivan silkkaa sontaa, siinä missä Kokoomuksenkin käyttämät tyhjät iskulauseet joita sitten mainostoimistot toistelevat mielikuvamarkkinoinnin avulla. Näyttää pahasti siltä, että olipa vallassa mikä tahansa puolue tällaiset Ely-keskusten kaltaiset instanssit säilyvät entisellään tai saavat jopa lisää valtaa. Puhetta muutoksesta riittää, varsinkin kun halutaan kalastella äänestäjiä, mutta kukaan ei todellisuudessa halua tehdä mitään. Ehkä suomalaiset poliitikot luulevat, että meillä on edessä jonkinlainen täysi anarkia jos ihmiset saavat asua missä haluavat ilman tällaista täysin absurdia kontrollipolitiikkaa.

Käyttäjän HerkulesRevontuli kuva
Teemu Alatalo

Byrokratia on joukko sääntöjä. Säännöt ovat tärkeitä estämään huonoja asioita tapahtumasta. Se mitä en ole koskaan ymmärtänyt on tämä: yleensä sääntöjä ja byrokratiaa luodaan kun joku tekee virheen tai käyttää selkeästi hyväksi järjestelmää, jolloin vastaava halutaan estää. Meillä tuntuu kuitenkin olevan näitä mystisiä sääntöjä ja byrokratiaa jotka pomppaavat esiin jostain kirjojen syövereistä esimerkiksi nyt tämä emätilalaki (kuka ikinä ne sinne alun alkaen luonutkaan) yllättäen sekä kansalaisen, että virkamiehen, yleensä päätyen estämään jonkun maalaisjärjellisen suunnitelman.

Olisi kiva kuulla konkreettinen tarina kun byrokratia ja säännöt ovat oikeasti estäneet jotain korkean riskin haitallista kehitystä. Eikä vain huutoja: “ilman sääntöjä meillä olisi täällä anarkia” tai “ei tämä ole mikään Venäjä”.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Äärinäkemys on sekin että byrokratia/sääntely "estäisi" jonkin toiminnan. Ei "estäminen" ole se piste jossa puuttuminen on liiallista, vaan se vaihe jossa haitta on tarpeeton sääntelyn hyötyyn tai riskeihin nähden. Juuri tässä se ongelma onkin. Kontrollifriikeillä on näkemys vinksallaan siitä, kuinka paha haitta mistäkin sääntelystä sen kohteille aiheutuu. Sääntelijä harvoin itse joutuu sen kanssa toimimaan, joten välinpitämättömyyteen on mitä helpointa sortua.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jaakko Aallon kommentissa on jälleen kerran se yleisesti toisteltu luulo, että juuri ympäristönsuojelu olisi jotenkin erityisen ylimitoitettua ja byrokratisoitua sekä tappamassa yrityksiä ja aiheuttamassa suurinpiirtein koko maan talouden tuhoutumisen. Ei ole. Se kaikki mitä YM tekee ja on saanut aikaan on vain niin uutta Suomessa, jossa on muita maita pidempään oltu välinpitämättömiä ja kielteisiä ympäristöasioille. Ja ollaan yhä, joku näiden valheiden ja vihan ylläpitämisestä hyötyy.

Ja sekin kannattaa muistaa, että Ympäristöministeriössäkin suurin osa väestä ja rahasta on asumis- ja rakennuspuolella, ei luonnon- ja ympäristönsuojelun osastoilla. Ja YM on aina ollut pienin tai toiseksi pienin ministeriöistä.

Ja itse blogin aiheeseen: Mikähän se emätilalaki mahtaa olla, joka MTn jutussa esitetään syylliseksi näihin rajoituksiin? Google ei löydä sillä sanalla mitään muuta kuin tähän lehtijuttuun liittyviä tuloksia. Eiköhän kyse ole kantatilaperiaatteesta, jonka ideana on maanomistajien etu rakennusoikeuksia jaettaessa. Melkeinpä pidän koko juttua epäuskottavana, koska edes näin keskeistä kohtaa ei ole saatu siihen oikein.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Luitkohan kommenttini huonosti vai keksitkö tuon ympäristönsuojelun aivan itse. Olen varsin hyvin tietoinen siitä, että rakentamiseen liittyvät asiat ovat ympäristöministeriön alaisuudessa. Ja sillä byrokraattisten säännösten tehtäilulla viittasin pääasiassa juuri sinne.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo, ja sitten kun valtio tai kunnat "yksityistävät". tekevät Oy:n jossa esim. kunta on omistaja sama homma jatkuu. Näitä sateellitteja hoidetaan vieläkin huonommin. Destia, Itella nykyinen posti, Altia ....jonka suurin huoli on kilpailun lisääntyminen.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Mitä puhtain esimerkki vain näennäisestä muutoksesta. Hullunkurisinta on että kuvitellaan jonkun menevän lankaan. Tai ehkä vielä hullunkurisempaa ja epätoivoista on se, jos valtionhallinnossa joku todella uskoo että homma tehostuu kunhan nimellisesti yksityistetään. Todellisuudessa, eihän mikään yksityistäminen menestyksellisesti ole niin haastavaa kuin muuttaa julkinen monopolitoiminto yksityisen puolen kautta pelittäväksi. Korruptioriski on niin ilmiselvä kuin vain mikään voi olla.

Käyttäjän EnsioJauhiainen kuva
Ensio Jauhiainen

ei Suomi tuohon kaadu tässä tietoa mihin pyllähtää Pakolais- ja somalijärjestöjen tukia

Somalit saavat tähtitieteellisen määrän veronmaksajien rahaa lukuisten yhdistystensä kautta
Kuka valvoo, mihin somalit käyttävät saamansa rahat? Taistelevatko islamistit Somaliassa suomalaisten veronmaksajien rahoilla? Kustantavatko veronmaksajat somaleiden lentoja Eurooppaan?

Ray:n rahanjakoperiaatteet karutonta kertomaa: “euro suomalaisille – kolme mamuille”!
Nyt suomalaiset, kipin, kapin pelaamaan rahiksen pelejä, että rahiksella riittäisi edelleenkin jaella euroja mamujen hyysäämiseen! Näin sarkastisesti kirjoittaa Olavi Mäenpää.

Listasin edellisen hallituksen aikaansaannoksia Ray: avustustenjaossa! Vain vaivaisen mitättömät 7,5 miljoonaa euroa!! Sama kaiku ollut askelten viimeisten parinkymmenen vuoden juoksulla!

KATSO MINNE RAY:N RAHAT MENEVÄT!

80 000 euroa Daisyladies ry, Maahanmuuttajanaisten syrjäytymisen ehkäisemiseen / Turku ja Turun lähialueet http://avustukset.ray.fi/fi-fi/jarjesto/6523

70 000 euroa Eläkeläiset ry, (Ck) Ikääntyneiden maahanmuuttajien yhteiskunnalliseen osallistumiseen kansalaisjärjestötoiminnan kautta (Teemme yhdessä- vuorovaikutteista, interkultturista kansalaisjärjestötoimintaa) (2011-2012) http://avustukset.ray.fi/fi-fi/jarjesto/27

200 000 euroa Erityishuoltojärjestöjen liitto ehjä ry, Maahanmuuttajanuorten ja ilman huoltajaa maahan tulleiden ja oleskeluluvan saaneiden nuorten tukiasumistoimintaan (2006-2012) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

147 000 euroa Espoon järjestöjen yhteisö ry, (Ci) Maahanmuuttajataustaisten nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseen, nuorten osallisuuden kasvun ja aktiivisen kansallisuuden tukemiseen ja nuorten identiteetin vahvistamiseen (Kulo -kulttuurilla osalliseksi -projekti, 2012-2015)http://avustukset.ray.fi/fi-fi/jarjesto/6241

49 998 euroa Espoon mielenterveysyhdistys – esbo mentalh.för ry, (Ci) Mielenterveysongelmista kärsivien maahanmuuttajien vertais- ja ryhmätoimintamallien kehittämieen (Monimieli, monikulttuurisuus ja mielenterveys 2011-2013)

77 000 euroa Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry, Neuvonta- ja kriisipisteen toimintaan maahanmuuttajille https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

51 000 euroa Helsingin nuorten miesten kristillinen yhdistys ry, Maahanmuuttajanuorten viikonlopputoimintaan (yökoripallo).http://avustukset.ray.fi/fi-fi/jarjesto/2631

170 000 euroa Helsingin nuorten miesten kristillinen yhdistys ry, (Ci) Isien hyvinvoinnin edellytysten, perhekeskeisyyden, miehille tarjottavien vapaaehtoisareenoiden ja maahanmuuttajaisien sosiaalisten verkostojen kehittämiseen (Mitä isot edellä – sitä pienet perässä, 2011-2013) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

959 000 euroa Hiv-säätiö, Yleisen HIV-tietoisuuden edistämiseen ja tartuntojen ennaltaehkäisyyn (avustusta on käytettävä myös miesten kanssa turvallisesti – ja maahanmuuttajiin kohdistuvaan preventiiviseen toimintaan) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

180 000 euroa Ihmisoikeusliitto ry, Kunniaan liittyvien konfliktien sovittelun kehittämiseen maahanmuuttajayhteisöjen sisällä (Kitke!-hanke, 2010-2012) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

92 000 euroa Kainuun nuotta ry, (Ci) Työmarkkinoiden ulkopuolella olevien maahanmuuttajien kotoutumisen parantaminen ja osallisuuden lisääminen (Osallisuus vahvistaa), (2012-2015) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

70 000 euroa Kanava nuoriso ry, (Ci) Rasismin ehkäisyyn ja rasismia kohtaavien maahanmuuttajien tukemiseen (Katso peiliin -projekti, 2012-2015)

120 000 euroa Kuopion setlementti puijola ry, Maahanmuuttajien kotoutumista edistävään toimintaan (Kompassi )http://avustukset.ray.fi/fi-fi/jarjesto/3438

100 000 euroa Lounais-suomen mielenterveysseura ry, (Ci) Traumatisoituneille maahanmuuttajille suunnattujen tukimuotojen kehittämishanke (Serene, 2012-2016) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

101 000 euroa Lyömätön linja espoossa ry, Maahanmuuttajamiesten käyttämän väkivallan ehkäisyyn (Miehen Linja -toiminta) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

120 000 euroa Maria akatemia yhdistys ry, Maahanmuuttajataustaisten naisten käyttämän väkivallan tunnistamiseen ja kohtaamiseen (MASU -projekti, 2010 – 2013) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustuspaat...

196 000 euroa Marttaliitto ry, Erityisryhmien kotitalousneuvontaan (maahanmuuttajat, mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, Arki-sujuvaksi-toiminta)

120 000 euroa Miessakit ry, Maahanmuuttajamiesten tukiprojektiin (Vieraasta Veljeksi 2007-2013)

54 000 euroa Mikkelin seudun maahanmuuttajatyön tuki mimosa ry, Monikulttuurikeskus Mimosan toimintaan (Mikkelin seudun maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontatoiminta)

85 000 euroa Monika-naiset liitto ry, Maahanmuuttajalapsiin ja -nuoriin kohdistuvan väkivallan matalankynnyksen toimipisteen Malla toimintaan (2012-2014)

208 000 euroa Mosaiikki ry, Maahanmuuttajatiedotukseen https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdo...

100 000 euroa Pääkaupunkiseudun monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto moniheli, (Ci) Maahanmuuttajajärjestöjen yhteistyöverkoston kehittämiseen (2011-2013)

82 000 euroa Rovalan setlementti ry, Maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseen (Koti) https://www.ray.fi/sites/default/files/avustuspaat...

150 000 euroa Rovalan setlementti ry, (Ck) Maahanmuuttajien tukemiseen (Suomi Kotina) (2011-2013)

109 998 euroa Setlementti louhela ry, Maahanmuuttajatyön, tiedotus- ja neuvontapisteen ja ryhmätoimintojen kehittämiseen (Osaksi yhteisöä, 2010-2013)

57 000 euroa Setlementtinuorten hämeen piiri ry, (Ci) Vapaaehtois- ja vertaistoiminnan kehittämiseen, maahanmuuttajien osallisuuden ja aktivoinnin tukemiseen (Vapari -projekti 2012-2014)

96 000 euroa Setlementtiyhdistys naapuri ry, Naistarin maahanmuuttajatoimintaan

51 000 euroa Suomen diabetesliitto ry, Erityisryhmien sopeutumisvalmennustoimintaan (diabetesta sairastavat maahanmuuttajat, kehitysvammaiset ja mielenterveyspotilaat)

84 999 euroa Suomen mielenterveysseura ry, (Ck) Kidutusta kokeneiden ja traumatisoituneiden maahanmuuttajien tunteiden hallinnan, toimintakyvyn ja hyvinvoinnin lisäämiseen (Tasapainovalmennus, 2012-2014)

163 000 euroa Suomen pakolaisapu ry, Maahanmuuttajien vertaistukitoimintaan (Kasvokkain)

224 000 euroa Suomen pakolaisapu ry, Maahanmuuttajayhdistysten voimavaraistamiseen (Järjestöhautomo)

225 000 euroa Suomen pakolaisapu ry, Konfliktien ehkäisy- ja sovittelutyön sekä asumisneuvonnan kehittämisprojektiin maahanmuuttajille (2006-2013)

286 000 euroa Suomen pakolaisapu ry, (Ci) Toimintamallin luomiseen 18-25-vuotiaiden maahanmuuttajataustaisten syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseksi (Kurvi 2012-2015)

255 000 euroa Suomen punainen risti, Maahanmuuttajatoimintaan

82 000 euroa Turun nmky-kfum i åbo ry, Maahanmuuttajien henkilökohtaiseen palveluohjaukseen 2011-2013 (MAHKU)

85 000 euroa Turun seudun omaishoitajat ja läheiset ry, (Ck) Maahanmuuttajaomaishoitajien tukemiseen vapaaehtoistoiminnan avulla (2012-2015)

120 000 euroa Valtakunnallinen työpajayhdistys ry, (Ci) Työpajoilla tehtävän maahanmuuttajatyön edistämiseen (MaMuPaja 2011-2013)

102 000 euroa Vammaisfoorumi ry, Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskuksen toimintaan

86 000 euroa Vanhustyön keskusliitto ry, Ikääntyvien maahanmuuttajien elinoloja edistävään toimintaan (IkäMamu)

82 000 euroa Vantaan järjestörinki ry, Maahanmuuttajayhdistysten toimintaedellytysten kehittämiseen ja maahanmuuttajien neuvontaan

100 000 euroa Varsinais-suomen monikulttuuristen yhdistysten liitto ry sondip Maahanmuuttajayhdistysten tuki-, ohjaus- ja tiedotustoimintaan (Makosa)

210 000 euroa Väestöliitto ry (Ci), Koulutettujen maahanmuuttajanaisten mentorointimallin valtakunnallistamiseen ja juurruttamiseen (WOMENTO, 2012-2014)

85 000 euroa Walter ry, (Ci) Maahanmuuttajataustaisten sekä kantaväestön lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn lähiöalueilla (Urbaanit lapset ja nuoret 2012-2014)https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdotus2012/gen2012/emmaelias.html

541 000 euroa Helsingin diakonissalaitoksen säätiö, Kidutettujen pakolaisten psykiatriseen kuntoutustoimintaan (2012)https://www.ray.fi/sites/default/files/avustusehdotus2012/gen2012/jarjesto/1018.html

277 000 euroa Kesälukioseura ry, Pakolaislasten lomatoimintaan (Asiakkaat on valittava hakemusten perusteella, Avustuslaki 15 §)

320 000 euroa Oulun diakonissalaitoksen säätiö, Kuntoutuskeskuksen perustamiseen kidutetuille pakolaisille (2006-2012)

91 000 euroa Pakolaisneuvonta ry, (Ck) Paperittomien siirtolaisten oikeudellisen neuvonnan kehittämiseen ja tiedontuotantoon (2012-2014)

90 000 euroa Suomen somaliliitto ry, Somalialaisen kansalaistoiminnan vahvistamiseen Suomessa (Soke, 2011-2014, avustusta voi käyttää vuoden 2011 aikana syntyneisiin kuluihin)

32 000 euroa Barnavårdsföreningen i finland rf, För semesterverksamhet bland flyktning- och invandrarbarn (Kunderna bör väljas på basen av ansökan, Lagen om penningautomatunderstöd 15§)

65 000 euroa Föreningen luckan i huvudstadsregionen rf, För lågtröskel möteplats samt rådgivnings- och handledningstjänster för invandrare (2012-2014)


Lista somalien rekisteröidyistä yhdistyksistä vuodelta 2012:

Rek.nro/
Diaarinro Nimi Kotipaikka
178.914 East Helsinki Somali Association ESA ry Helsinki
195.100 Espoon Somali Monitoimintakeskus ry Espoo
189.696 Espoon Somali Seura yhdistys
202.140 Espoon Somali Yhdistys ry Espoo
178.199 FC Somali ry Helsinki
190.722 Finnish Somali Women Association Fiswa-seura ry Helsinki
193.024 Helsinki Somali palvelu ry Helsinki
177.519 Itä-Vantaan Somali Kulttuuri Yhdistys ry Helsingin mlk
168.608 Jasiira Somali yhdistys ry Kerava
1992/005088Y Juba somali band
176.497 Juba somali band Helsinki
176.497 Juba somali band ry Helsinki
168.608 Keravan Somali kerho ry Kerava
2011/508113Y Nordic Somali ry Helsinki
200.478 Pirkanmaan Somali Yhdistys ry Tampere
207.887 Pohjois-Helsingin Somali yhdistys ry Helsinki
178.199 SoCus Somali Culture & Sports Somali Kulttuuri ja urheilu ry Helsinki
192.520 Somali agriculture development program association Espoo
192.520 Somali agriculture development program association ry Espoo
192.520 Somali agriculture development program association S.A.D.P.A ry Espoo
192.520 Somali Agriculture Development Program ry Espoo
192.520 Somali agriculture development program ry Espoo
169.870 Somali Association of Health Care Development & Fight Against Illiteracy rf Helsingfors
169.870 Somali Association of Health Care Development & Fight Against Illiteracy rf Helsinki
170.887 Somali Benadiri Yhdistys ry Helsinki
180.906 Somali Care Association ry Helsingin mlk
169.095 Somali Care Association ry Helsinki
169.095 Somali Care Seura ry Helsinki
180.906 Somali Charity Association ry Helsingin mlk
170.887 Somali Digil & Mirifle yhdistys ry Helsinki
160.565 Somali Disabled Rehabilitation Association ry Helsinki
190.723 Somali Espoo Vanhemmat Yhdistys Espa-seura ry Espoo
161.005 Somali Ethiophian kulttuuriseura ry Helsinki
183.799 Somali Ethiopian Relief Organization ry Helsinki
199.503 Somali Finnish Media Association ry Helsinki
193.530 Somali Finnish student Association ry Helsinki
203.458 Somali Forum for Progress Finland ry Helsinki
200.001 Somali Health Professionals in Nordic Countries SOMHELP ry Espoo
203.964 Somali Healthcare Professionals Somhelps ry Espoo
192.046 Somali Helsinki Keskus ry Helsinki
192.046 Somali Helsinki Yhdistys ry Helsinki
192.046 Somali Helsinki yhdistys ry Helsinki
171.517 Somali Humaniterijaan yhdistys ry Helsingin mlk
2005/016270Y Somali Huolenpito Yhdistys ry Helsinki
192.626 Somali huolenpito yhdistys ry Helsinki
183.517 Somali Insinööri Yhdistys ry Helsinki
189.509 Somali Lääketieteellinen ja Kehitys yhdistys ry Helsinki
185.941 Somali Multicultural Families Association ry Helsinki
195.346 Somali Naisten ‘Xuriyo’ ry Helsinki
164.506 Somali New Generation Associationn Songa ry Espoo
184.608 Somali nuorten ja Perheen tuki yhdistys Brothers ry Helsinki
193.024 Somali Nuorten Tukiyhdistys Sompel ry Helsinki
196.265 Somali Orphans charity Organization ry Turku
185.561 Somali Reconstruction And social Development ry Helsingin mlk
162.761 Somali Relief Association SRA ry Espoo
2006/003534Y Somali Social Democratic Party SSDP Ry Helsingin mlk
172.819 Somali Social Democrats ry Helsinki
174.237 Somali Social Development Association, Al-Mubarak ry Helsinki
174.237 Somali Social Development Association, SSDA – Somali Sosiaalikehitys, SSDA ry Helsinki
174.237 Somali Social Development Association, SSDA ry Helsinki
195.327 Somali Sosialidemokraatit ry Helsingin mlk
160.897 Somali Taakulo-yhdistys ry Espoo
165.319 Somali Tabantaabo Association ry Helsinki
179.774 Somali Welfare Society ry Helsinki
179.774 Somali Welfare Society SWS ry Helsinki
1992/004235Y Somali Youth Development Association-AL-Towxid
1992/001622Y Somali Youth Development Association-AL-Towxid
195.618 Somali Youth League ry Helsinki
189.509 Suomen Nuorten somali Lääkärien yhdistys-Finnish junior somali Doctors Association (FJSDA) Helsinki
194.725 Suomen somali nuorisoyhdistys SSN ry Helsinki
193.842 Suomen Somali Urheilu Liitto (SSUL) ry Helsinki
189.696 Uudenmaan Somali Seura ry Espoo
189.696 Uudenmaan Somali Seura ry Espoo
204.842 Vaasan Somali Sports and Culture Organisation (VSSCO) ry Vaasa
2010/504058Y Vaasan Somali Sports and Culture Organisation (VSSCO) ry Vaasa
2010/504058Y Vaasan Somali yhteisö ry Vaasa
181.933 Warsan Somali Media Association ry Helsinki
181.933 Warsan Somali Media ry Helsinki

© Patentti- ja rekisterihallitus. Tämä tietokanta päivitetty 11.05.2012 17:05

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Sama asia. Tukeminen on positiivista sääntelyä ja sortuvainen prikulleen samaan syntisyyteen.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Kannattaisiko tehdä tuohon listaan päivitys, kun näyttää osa rahojen jaosta päättyneen vuosia sitten ja kannattaisiko poistaa listasta myös ne summat joita ei ole haettu maahanmuutajille.

Missä on uudistettu lista summista ja RAY:n rahanjaosta?

Tommi Outinen

Suomalaisen yhteiskunnan syöväksi muodostui yliraskas virkamieskoneisto jo liki 30 vuotta sitten.
Ongelma paisui kriisiksi siinä kohtaa kun virkamiehet itse tajusivat että pian kansa huomaa miten monta turhaa heissä on. Alkoi paniikinomainen sääntöviidakon rakentaminen jossa virkamiehille annettiin mahdollisuus luoda itse itselleen töitä, räätälöimällä itse sääntö jota saa jatkossa valvoa ja vahtia. Velkarahalla tietysti.

Kakkosvaiheen katastrofiin toi totuus jossa yksityisen sektorin palkat elävät suhdanteiden mukaan mutta virkamiesten palkat nousevat ikälisien ja keksittyjen indeksien mukaan. Lopputuloksena julkisen sektorin palkat ovat kivunneet ylsityistä selkeästi korkeammiksi. Julkisten palkkojen vähintään 15% pakkoleikkaus, sekä runsaskätinen turhien virkojen leikkaus on ainut mahdollisuus nousta suosta edes hetkeksi.

Olen haaveillut pidempään muutosta ulkomaille. Moni sanoo tästä kuullessaan että ei ihme, tää verotus on sietämätön. Johon olen yhtä usein todennut että siedän kovan verotuksen, jos sen tuotot kohdennetaan oikein. Se mitä en enää jaksa, on tämä sääntösuomi. THL, ELY ja ympäristöviranomaiset etunenässä.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

"...olen yhtä usein todennut että siedän kovan verotuksen, jos sen tuotot kohdennetaan oikein..."

Huippu kiteytys olennaisesta.

Marika Os Pennanen

Nyt ihan asiasta kolmanteen, kun olen täällä suomessa kohdannut ravintola-alalla terveystarkastajia, niin toisessa paikassa yksikylmiö kaikille tuotteille on ok, kun taas toisessa paikassa jossa on rakennettu erilliset kylmiöt erilaisille tuotteille saattaa saada huomautuksia kun jäähdytykset ei ole suunniteltu oikein, vaikka toisessa paikassa kaikki työnnetään samaan paikkaan ilman mitään valvontaa ja kyseessä sama terveystarkastaja. Espanjassa kun olin töissä, joka pitäisi olla saman valvonnan alla kuin suomalaisetkin ravintolat. En yhtään valvojaa tavannut 9kk aikana. Torakat juoksi pöydillä läpi vuorokauden. Minkäänlaista hygienia tai omavalvonta suunnitelmaa ei ollut. Lähinnä herätti huvittenuisuutta, kun tällaisia asioita edes pohdin. Tapetaan vaan kaikki hyvät ideat jollei uudet niin ainakin vanhat ja toimivat ja yhteiskunta kiittää, kun se kuolee lopulta omaan joustamattomuuteensa!

Käyttäjän VeijoOrava kuva
Veijo Orava

Meillä on erittäin tarkasti määritelty ja valvottu rakentaminen ja sairaimmat rakennukset. Panu Kaila on vuosikausia kirjoittanut ja puhunut oikeasta rakentamisesta ja remontoinnista. Turhaan? Maataloutta vahditaan täällä kaikkein tarkimmin EU:n alueella. Yrittäminen on täällä tehty todella haastavaksi. Jne, jne. Taidamme olla maailman suurin hölmölä.

Petri Hämäläinen

Vihreät on Suomen rakennussäännöt ja -lainsäädännön tuhonneet.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Byrokratia:
-tappaa luovuuden, ehkäisee tilanne-herkkyyttä
-tuhlaa aikaa ja henkistä energiaa
-pakottaa pitäytymään vanhanaikaisissa käytännöissä
-tuottaa, ikäviä jäykällä mielenlaadulla varustettuja persoonallisuuksia
-teettää sekä byrokraatilla että byrokratian kohteella ikävää, tylsää,
pakonomaista työtä, jossa ihmisen henkis-fyysilliset kyvyt eivät kehity
-pakottaa yhteyteen vastenmielisten ihmisten (byrokraattien) kanssa
-suosii hierarkkisuutta ja tuottaa ihmisten välille lahjakkuuteen perustumattomia
arvoaste-eroja
-palkitsee mielistelijöitä
-suosii mielivaltaa
-on niin kaukana Taiteesta kuin mikään inhimillinen toiminta ikinä voi olla.

Hui, onko tämä tämä nyt sitä viha-puhetta?

Käyttäjän KimmoKlemola kuva
Kimmo Klemola

Tuo kirjoitus menee aivan täysin metsään. Eihän tietenkään omalle maallekaan voi rakentaa mitä vain ja minne tahansa. "Byrokratia" suojaa mm. sellaiselta toiminnalta. Byrokratia tarkoittaa myös toimivaa yhteiskuntaa, jossa otetaan yhteiskunnan kokonaishyöty huomioon. Myös esimerkiksi luonnonsuojelu.

Pertti Tervala

Kannattaa nähdä tosiasiat, eli että ilman sääntelyä ei asiat pysyisi lainkaan lapasessa, mutta kaikki turha sääntely tulisi purkaa. Noiden molempien taustalla on itsekäs ja omaa etuaan tavoitteleva osittunut ihmismieli egoineen, eli jos ei säännellä, se rohmuaa itsellensä enemmän kuin tarpeeksi ja taas vastaavasti se pyrkii sääntelemään liikaa siksi, että se järjestää itselleen töitä toisten kustannuksella. Molemmat ongelmat juontuvat samasta asiasta, aivan kuten kaikki ihmiskunnan ongelmat. Mitään muuta todellista ongelmaa meillä ei olekaan, kuin tuo osittunut ihmismieli egoineen. Asia on hyvin yksinkertainen, mutta erittäin vaikeasti hoidettavissa, koska valtaosa Telluksen väestä elää tuon ihmismielen luomassa valeunitilassa.

Toimituksen poiminnat