tuomoluoma

Häntä heiluttaa koiraa?

Lain määritelmän mukaan yleishyödyllinen yhteisö toimii yksinomaan yleiseksi hyväksi. Sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin, eikä se tuota yhteisöön osallisille taloudellista etua esimerkiksi osinkona tai kohtuullista suurempana palkkana.

Näinkö oli eilisessä ”Senaatintorin miekkarissa”, joka halvaannutti koko Suomen? Yleistä hyvää haettiin koko torin täydeltä, kun elinkeinoelämä, minkä veroilla maksamme jokaisen tulonsiirron, menetti 120 miljoonaa?

Tämäkö toteutui Espoossa, kun JHL myi juuri ostamansa vanhusten palveluasunnot sijoitusasunnoksi, vaikka oli aivan muuta puhunut? Tästäkö on kysymys kymppitonnien poliittisissa palkintoviroissa? Tämäkö on Suomen demokratia vuosimallia 2018?

Eilen Senaatintorilla, missä vasemmistopuolueiden ilmapalloja oli melkein enemmän kuin osallistujia, kuului rätisevien kaiuttimien kautta työväenliikkeen kuolinkorinaa: kännissä olevat kohta eläköityvät vanhat taistolaiset lauloivat sadan vuoden takaisia taistelulauluja.

Luuleeko ay-liike ihan oikeasti saavansa tuolla sympatiaa uusilta sukupolvilta kymmeniä prosenttia vuodessa kasvavan jäsenkatonsa tilkkeeksi?

Työväenliikkeellä on ollut merkittävä ja tärkeä asema tämän maan hyvinvoinnin rakentamisessa. On todella surullista katsoa sivusta, kun koko hieno elämäntyö vedetään vessasta alas vasemmiston älylliseen epärehellisyyteen perustuvalla ihmisiä harhaan johtavalla politikoinnilla, millä ei ole enää mitään tekemistä minkään oikeudenmukaisuuden kanssa.

On nykyisestä kolmikannasta mitä mieltä tahansa, mutta jos näillä mennään, niin pitäisi olla edes reilut pelisäännöt. Ei poliittisia lakkoja, joihin työnantajat eivät edes voi vaikuttaa. Paikallinen sopiminen on aivan elintärkeää, koska emme enää kilpaile paikallisessa, vaan globaalissa markkinassa. Ja ay-liikkeellä pitäisi olla samat verotus- ja muut säännöt kuin kaikilla muillakin yhteiskunnan toimijoilla.

Kymmeniä vuosia sitten silloisissa teollisen tuotannon aivan erilaisissa olosuhteissa määritellystä yhteisestä hyvästä on tullut nykypäivän standardi ja ay-tekninen pyhä, mihin ei saa koskea edes demokraattisesti valittu eduskunta ja hallitus.

Ja jos koskee, niin nykyisistä työmarkkinoista erkaantunut ay-eliitti pistää kokonaiset toimialat seis. Siis tietenkin siinä muun toimen ohessa, kun tärkeämpää tekemistä ovat sijoitusasunnot ja Lapin lomakeskuksien omistuksien hoito. Pienten suomalaisten asiat.

Aikanaan tällaisilla yleislakon omaisilla voimakkailla mielenilmauksilla oli paikkansa, kun vaadittiin todellisia epäoikeudenmukaisuuksia korjattavaksi. Mutta nykymaailmassa Täällä Pohjan Tähden Alla -kirjan Pentinkulman työläiset saisivat huutonauru kohtauksen, jos heillä olisi mahdollisuus katsoa telkkarista ay-liikkeen nykyistä toimintaa.

Tästä toiminnasta tulee väkisinkin mieleen, että onko vasemmiston ja ay-liikkeen edun mukaista vaalia työttömyyttä? Professori Paloheimon sanoin työttömyys lisää köyhyyttä, joka lisää vasemmiston kannatusta, pitämällä ihmiset työttöminä ja köyhinä hyötyvät ay- liike ja vasemmisto.

Näinkö se on? Heiluttaako Suomen työväenliikkeen vanhan valtaeliitin häntä globaalissa maailmassa täysin uusien haasteiden edessä olevien työmarkkinoiden koiraa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ensiksi yksi kysymys: Milloin yritystuista luovutaan kategorisesti (mukaan lukien maataloustuet)? Tuethan kuulemma vääristävät kilpailua.

Sitten muutama sana vuodatuksestasi. Et selkeästi ole perustuslain, ihmisoikeuksien tai sopimusyhteiskunnan kannattaja. Miksi et ole? Jos luotetaan siihen demokraattiseen prosessiin, missä edustukselliset päättäjät valitaan luottamustoimiinsa äänioikeutettujen toimesta, mikään ei käsittääkseni voi olla väärin. Vai onko äänestetty väärin?

Jos otetaan vielä kantaa eiliseen mielenilmaisuun, olisihan kepun, kokoomuksen ja sinisten ministereillä ollut mahdollisuus tulla paikalle, samoin kannattajilla. Paikalle oli toki saatu falsetissa huutava Juhana Vartiainen. Siinä lienee kokoomuksen ja hallituksen koko kuva.

Käyttäjän tuomoluoma kuva
Tuomo Luoma

Luitko tuon kirjoitukseni? Vastaatko niihin kysymyksiin ennen kuin esität lisää uusia?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan ok kysymyksiä. Vastaa sinäkin yritystukikysymyksiin. Itse olen mm. sekä "ay-eliittiä" että turhia yritystukia vastaan.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Kaikista yritystuista ei kannata luopua. Tutkimuksen ja kehityksen tukeminen maksaa itsensä takaisin. Muut voi tuet voi siirtää historiaan.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Yleistä hyvää haettiin koko torin täydeltä, kun elinkeinoelämä, minkä veroilla maksamme jokaisen tulonsiirron, menetti 120 miljoonaa?"
Kyllähän sä Tuomo tiedät, ettei tämä pidä paikkaansa, se mitä eilen piti viedä viedään tulevien viikkojen aikana, vai väitätkö, että yrityksiltä peruttiin kaikki tilaukset eilisen osalta ?

Pekka Iiskonmaki

''rätisevien kaiuttimien kautta työväenliikkeen kuolinkorinaa: kännissä olevat kohta eläköityvät vanhat taistolaiset lauloivat sadan vuoden takaisia taistelulauluja.''

Jos olikin Punakapinan muistojuhla ja verhottu häveliäästi valheeseen.

https://www.youtube.com/watch?v=EGYJH_QXIbE

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Rikkaat vääntää Lain oman tahtonsa mukaiseksi. Rahavirrat sen näyttää, lain suojassa ja veronmaksajien takuulla on voitot kotiin varmistettu syöttötariffi kelmeilläkin.

Kapinaorkesteri ottaa Kapinavirren myötä kantaa oikeudenmukaisuuden ja eettisyyden puolesta. https://www.youtube.com/watch?v=wAUbdYdPIVQ

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Kyllä nyt kannattaisi olla lakkoilematta ja tehdä työt kun kerran niitä on niillä jotka ovat työssä, ei näit hommia lakkoilemalla paranneta, joten ei muuta kun töihin kun töitä on ja valtion pitää alkaa pohtimaan että miten saadaan työtä ja ottaa huomioon työttömienkin mielipiteet ja yhdessä alkaa pohtimaan keinoja ja ajatella järkeviä ratkaisuja. Yritykset tässä maassa yleensä työllistää jos on mahdollista, ei näitä työpaikkoja luoda lakkoilemalla eli siis töihin ne joilla on töitä ja sitten valtio töihin luomaan uutta . Kekkonen määräsi hätätila hallituksen kun työttömiä oli vain jotain 60 000 muistaakseni jos en väärin muista

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Kansa ite on äänestänyt nykyisen eduskunnan

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Aikanaan tällaisilla yleislakon omaisilla voimakkailla mielenilmauksilla oli paikkansa, kun vaadittiin todellisia epäoikeudenmukaisuuksia korjattavaksi. Mutta nykymaailmassa Täällä Pohjan Tähden Alla -kirjan Pentinkulman työläiset saisivat huutonauru kohtauksen, jos heillä olisi mahdollisuus katsoa telkkarista ay-liikkeen nykyistä toimintaa."

Kyllä minun mielestä yleislakko olisi paikallaan, Suomessa on liian paljon erilaisia turhia poliittisia virkoja ja ns. entisten poliitikkojen "kaatopaikkoja", Sitra on yksi liian kalliiksi tullut turhake.

Kansanedustajan velvollisuus olisi lainlaatijana pitää huolta siitä että laki tulee olemaan yhteinen etu suomalaisille, nyt esim. laki syöttötariffista tuulivoimalle ei ole kuin muutaman sijoittajan etu Suomessa, tukirahat menee pääasiassa ulkomaisille tuulivoimaloiden valmistajille ja sijoittajille, kaikki se n. 4000 miljoonan tuki yhteiskunnalta tulee kotitalouksien maksettavaksi. Sähkövero on vuoden 2011 tasosta noussut n. 260 %, ja nousu jatkuu. Tukea piti tarkastella vuosittain ettei se nouse kohtuuttomaksi, sitä ei ole tehty kertaakaan, jostain hyväveli/palvelu palvelusta syyn takia.

Entä nämä yhteisen omaisuuden myynnit ulos Suomesta, esim. sähköverkot, ne on tehty lähes talkoilla yksityisille maille, kun haluttiin valot joka torppaan maaseudullekin. Rahat varmaan lämmitti jonkun mielitekoja hetken, nyt sähkön käyttö tulee kalliiksi jokaiselle veronmaksajalle. Tuulivoimayhtiöt ei työllistä ketään eikä maksa veroja euroakaan valtiolle, vain tukiraha kelpaa. Esim. Tuuliwatti Oy

Caruna ei maksa käytännössä lainkaan veroja Suomeen – toimitusjohtaja: ”Normaalia suomalaista kirjanpitoa”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001110923.html

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tuollaisen 120 miljoonaa valtio hukkaa hetkessä kun se siivoaa konkurssiin menneen ulkomaisen kaivoksen jätteitä. Hallituksen rahanjakopolitiikka on ollut leväperäistä eikä järkeä ole viitsitty käyttää edes omistajaohjauksessa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Blogin kirjoittaja on ihan pihalla siitä, mikä on oikeudenmukaista ja miksi kyseinen lakko järjestettiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maalaisjärjellä, ai ainakin mun järjellä lakot ja mielenosoitukset pitää kohdistaa sinne, mihin asia kuuluu.

Jos lakkoillaan omista työehdoista tai palkoista, niin tottakai silloin lakkoillaan niihin kohdistuvia yrityksiä vastaan, se on mielestäni aivan hyväksyttävää.

Sitten kun hallituksen toimet ärsyttävät, niin lakkoillaan yrityksiä vastaan samalla lailla, joskaan ei suoranaisesti, mutta tosiasiallisesti niihin vahingot kohdistuvat.

Onko oikein, että pienyrittäjä kärsii tässä tapauksessa, hänellä ei ole osaa eikä arpaa koko aktiivimalliin?

Onko kyse siis vain siitä, etä yhteisen taistelun takia pienen yrittäjän on vain kärsittävä, ei sen ole niin väliä?

Pienyrittäjä on vähäpätöisempi kärsijä, kuin työtön, vaikka molemmat ovat osattomia koko sotkuun.

Minä hyväksyn lakot ja mielenosoitukset, kunhan ne kohdistetaan oikein, poliittiset lakot ja mielenosoitukset ovat mielestäni tyhmiä ja tarpeettomia.

Äänestäkää perkele vaaleissa oikein, sillä lailla voi vaihtaa koko eduskunnan ja hallituksen, tällaiset ay-liikkeen ja vasemmiston hehkuttamat ulkodemokraattiset toimet ovat iljettäviä.

Ja lopuksi voin sanoa, että aktiivimalli ei ole mielestäni hyvin valmisteltu, enkä sitä puolustele.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Aikani seuranneena näitä ulostuloja,niin olet harvinaisen ykskantainen tyyppi. Enkä sano tätä millään pahalla vaan pelkästään huomiona.Nytkin mainitset ay-liikkeen ulkodemokraattisen vaikuttamisen ikäänkuin se olisi kovinkin merkittävä asia.

Montako kertaa olet ollut huolissasi tai edes maininnut yritysten ulkodemokraattisen vaikuttamisen? Montako kertaa olet tuominnut täällä härskiksi toiminnaksi yritysten uhkailun siirtää tuotanto ulkomaille tai pankkien toiminnan härskinä ulkodemokraattisena toimena?

Ja kyllä..ei ole tietenkään sinun asiasi.

Risto Salonen

Pitkän linjan kokoomuslaisena en toivoisi tällaisia ulostuloja. Kun Väinö Linna mainittiin, niin tämä kirjoitus henki kovasti sitä rovastinnan mielipiteitä ko kirjasta.
Ei näin ainakaan yhteiskuntaa rakenneta ei sata vuotta sitten ja ei ainakaan nykyaikana.
Hallitus on omalla käytöksellään ja ala-arvoisen lainmuotoilun takia pilannut mahdollisuuden korjata aikaisempaa tukijärjestelmää.
Eiköhän hallitus ole nyt rampa ankka vaaleihin asti.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jotenkin tuntuu siltä, että elinkeinoelämä edustajineen haluaa tähänkin maahan jonkinlaisen "kuli- tai baarialuokan" slummeineen kaikkineen kaukoitämaiseen tapaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllähän po. miekkarin mentaliteetilla ja teemoilla menneisyydessä eletään, semminkin, kun AY-liike ja vasemmisto on saanut haluamansa EU:n 'globaalisuuden', sillä sieltä (vasemmalta) on peräisin myös ns. sosialistinen internatsionaali, sieltä on kannatettu rajatonta Eurooppaa, keskitettyä suunnitelmataloutta, EMU:a sekä vapaata kansainvaellusta, solidaarisuutta (yhteisvastuuta?) jne.

Kun näin on, ei voi enää syödä ja säilyttää kakkua samanaikaisesti: muutoksen tuulet koskevat kaikkia. Ikävintä se on niille, joilla ei ole ollutkaan saavutettuja etuja, joista voisivat luopua.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"vasemmisto on saanut haluamansa EU:n 'globaalisuuden'"

Näimpä, työt ovat Kiinassa, työttömyys Suomessa. Mitä vasemmisto luuli saavuttavansa globalisaatiossa jota EU:ssa saatiin?

Toimituksen poiminnat