Häntä heiluttaa koiraa?

Lain määritelmän mukaan yleishyödyllinen yhteisö toimii yksinomaan yleiseksi hyväksi. Sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin, eikä se tuota yhteisöön osallisille taloudellista etua esimerkiksi osinkona tai kohtuullista suurempana palkkana.

Näinkö oli eilisessä ”Senaatintorin miekkarissa”, joka halvaannutti koko Suomen? Yleistä hyvää haettiin koko torin täydeltä, kun elinkeinoelämä, minkä veroilla maksamme jokaisen tulonsiirron, menetti 120 miljoonaa?

Tämäkö toteutui Espoossa, kun JHL myi juuri ostamansa vanhusten palveluasunnot sijoitusasunnoksi, vaikka oli aivan muuta puhunut? Tästäkö on kysymys kymppitonnien poliittisissa palkintoviroissa? Tämäkö on Suomen demokratia vuosimallia 2018?

Eilen Senaatintorilla, missä vasemmistopuolueiden ilmapalloja oli melkein enemmän kuin osallistujia, kuului rätisevien kaiuttimien kautta työväenliikkeen kuolinkorinaa: kännissä olevat kohta eläköityvät vanhat taistolaiset lauloivat sadan vuoden takaisia taistelulauluja.

Luuleeko ay-liike ihan oikeasti saavansa tuolla sympatiaa uusilta sukupolvilta kymmeniä prosenttia vuodessa kasvavan jäsenkatonsa tilkkeeksi?

Työväenliikkeellä on ollut merkittävä ja tärkeä asema tämän maan hyvinvoinnin rakentamisessa. On todella surullista katsoa sivusta, kun koko hieno elämäntyö vedetään vessasta alas vasemmiston älylliseen epärehellisyyteen perustuvalla ihmisiä harhaan johtavalla politikoinnilla, millä ei ole enää mitään tekemistä minkään oikeudenmukaisuuden kanssa.

On nykyisestä kolmikannasta mitä mieltä tahansa, mutta jos näillä mennään, niin pitäisi olla edes reilut pelisäännöt. Ei poliittisia lakkoja, joihin työnantajat eivät edes voi vaikuttaa. Paikallinen sopiminen on aivan elintärkeää, koska emme enää kilpaile paikallisessa, vaan globaalissa markkinassa. Ja ay-liikkeellä pitäisi olla samat verotus- ja muut säännöt kuin kaikilla muillakin yhteiskunnan toimijoilla.

Kymmeniä vuosia sitten silloisissa teollisen tuotannon aivan erilaisissa olosuhteissa määritellystä yhteisestä hyvästä on tullut nykypäivän standardi ja ay-tekninen pyhä, mihin ei saa koskea edes demokraattisesti valittu eduskunta ja hallitus.

Ja jos koskee, niin nykyisistä työmarkkinoista erkaantunut ay-eliitti pistää kokonaiset toimialat seis. Siis tietenkin siinä muun toimen ohessa, kun tärkeämpää tekemistä ovat sijoitusasunnot ja Lapin lomakeskuksien omistuksien hoito. Pienten suomalaisten asiat.

Aikanaan tällaisilla yleislakon omaisilla voimakkailla mielenilmauksilla oli paikkansa, kun vaadittiin todellisia epäoikeudenmukaisuuksia korjattavaksi. Mutta nykymaailmassa Täällä Pohjan Tähden Alla -kirjan Pentinkulman työläiset saisivat huutonauru kohtauksen, jos heillä olisi mahdollisuus katsoa telkkarista ay-liikkeen nykyistä toimintaa.

Tästä toiminnasta tulee väkisinkin mieleen, että onko vasemmiston ja ay-liikkeen edun mukaista vaalia työttömyyttä? Professori Paloheimon sanoin työttömyys lisää köyhyyttä, joka lisää vasemmiston kannatusta, pitämällä ihmiset työttöminä ja köyhinä hyötyvät ay- liike ja vasemmisto.

Näinkö se on? Heiluttaako Suomen työväenliikkeen vanhan valtaeliitin häntä globaalissa maailmassa täysin uusien haasteiden edessä olevien työmarkkinoiden koiraa?

 

tuomoluoma

Olen helsinkiläinen liike-elämän pitkän linjan ammattilainen. Minulla on ollut tilaisuus olla monessa mukana, kohdata elämää ja sen monimuotoisuutta monelta eri kantilta. Eniten minua kiinnostaa ympäröivän maailman muutos: miten pystymme luopumaan vanhoista tavoistamme ja saavutetuista eduistamme, kun joudumme kohtaamaan aivan uudenlaiset olosuhteet elää ja tehdä töitä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu