tuomoluoma

Poliittinen sääennustus

Se mikä ikkunasta näkyy ei pidä paikkaansa. Se mitä naapuri uskoo, ei ole totta sitäkään vähää.

Vaikka oikeasti ikkunasta näkyy sadetta, niin poliittisessa todellisuudessa voi paistaa. Jos oma porukka on sitä mieltä.

Oman julkaisijan allakka on ainoa totuus.

Ja jos joku yrittää kyseenalaistaa omaan allakkaan perustuvaa ennustamista, niin silloin prkl sulkeudutaan täysin ja puolustetaan omaa mielipidettä viimeiseen saakka.

Totuudesta viis. Vaikka olisi tsunami tulossa, niin ainakin nyt ja meillä on kirkas ja hyvä ilma.

Klikkien toivossa mediaan raahataan ikkunasta näkyvää säätä toisenlaiseksi selittäviä professoreja ja dosentteja.

Monta kertaa pääosin ideologisin kannuksin asemansa ansainneita tai muuten pelkkää huomiota tavoittelevia kapean alueen asiantuntijoita. Pääasia, että ennustavat vaikka sateen poudaksi, jos se vaan sopii kulloisenkin asiayhteyden tai aatesuunnan ennusteeseen.

Ja sitten niin sanottu luotettava media kertoo, että ”hyvät kansalaiset, vaikka siellä näyttää jatkuvan sade, niin oikeasti on poutaa”. Dosentti todistaa.

Jos joku toope kansalainen uskaltaa kyseenalaistaa ennusteen, niin hänet leimataan sivistymättömäksi pöljäksi, joka edustaa sateen tai paisteen eron ymmärtämisen ääriajattelua.

Meillä kun on aina sama poliittisesti päätetty sää. Ja oikean sään ennustaminen on mielipide-eliitin asia.

Politiikkaa on tehty vuosikymmenet niin, että jos poliittisesti päätetään, niin sato ei kastu. Ja jos kastuu, niin sitten väärä ennuste kompensoidaan tukiaisilla.

Tähän politiikan tekemisen malliin kasvatetaan joka puolueessa omat meteorologinsa, jotka oppivat ennustamaan ”oikeaa säätä”. Ja samalla sopimaan naapuripuolueen meteorologin kanssa, siitä millaista säätä kansalle pitää ennustaa.

Kaikkein tärkeintä on, että kaikilla kansalaisilla on koko ajan aivan sama sää.

Politiikan tekijät ovat keksineet ikiliikkujan.

Pelkästään hyvällä säällä toimivalle hyvinvointivaltiolle pelkkää auringonpaistetta ennustamalla pysyy loputtomiin päätöksenteon vallassa.

Viis siitä, näkyykö ikkunassa oikeasti sadetta vai paistetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Tästä esimerkkinä pidän poliitikkojen ihmisperäisten hiilidioksipäästöjen aiheuttamksi uskomaa, uhkaavaa ilmaston lämpenemistä, mille todellisuudesta ei näyttöä ole olemassa. Näin on siitä huolimatta, vaikka on jo näyttöä siitä, että nämä hiilidioksidipäästöjen leikkaukset aiheuttavat vain menetyksiä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jos kirjoittamasi pitää paikkaansa ei galluppeja kannattaisi kovinkaan usein tehdä.

Toimituksen poiminnat