*

tuomoluoma

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 2 min 29 s sitten

Saksan kriisi: Merkelin jatko vaakalaudalla – tapaa presidentin tänään

32 min 40 s ago

Neuvottelut Saksan uuden hallituskoalition muodostamiseksi ovat kaatuneet. Liittokansleri Angela Merkel mukaan liberaalipuolue Vapaat demokraatit (FDP) jätti neuvottelupöydän sunnuntai-iltana. Koalitioneuvottelut olivat kestäneet neljä viikkoa.

Mugabe hämmensi Zimbabwen kieltäytymällä eroamasta

1 tunti 9 min ago

Zimbabwessa presidentti Robert Mugabe on shokeerannut kansalaiset sekä oman puolueensa kieltäytymällä eroamasta. ZANU-PF-puolue erotti Mugaben sunnuntaina puolueen johdosta, ja hänen uutisoitiin jo eroavan presidentinvirastaan. Sadat tuhannet mielenosoittajat ehtivät jo juhlia hänen eroaan, uutistoimisto Reuters kertoo.

Real Madrid joutunut takamatkalle

19.11.2017 22:58

Espanjan jalkapallon La Ligan kaudesta on takana kolmannes. Mikään yllätys ei ole, että FC Barcelona johtaa sarjaa. Sitä vastoin yllättävämpää on ollut Real Madridin kompurointi.

Lauantaina iltana Madridin derbyssä Atletico ja Real pelasivat maalittoman tasapelin. Samaan aikaan Barcelona voitti vieraissa Leganesin 3-0 ja kasvatti eron Madridin suurseuroihin jo kymmeneen pisteeseen.

Henri Kontisella jälleen huikea tenniskausi

19.11.2017 21:23

Henri Kontinen ja John Peers voittivat toista kertaa peräkkäin tenniskauden päättävän Lontoon ATP-finaaliturnauksen nelinpelin. Finaalissa Kontinen ja Peers voittivat parin Lukasz Kubot/Marcelo Melo erin 6-4, 6-2.

Suomalaisaustralialainen pari oli loppuottelussa kovassa iskussa omissa syöttövuoroissaan. Ottelu myös päättyi Kontisen syöttövuoroon.

- Tämä meni taas kerran uskomattoman hyvin. Paransimme koko ajan ja olimme lopussa parhaimmillamme, kommentoi Kontinen palkintojenjaon yhteydessä.

Antti Aalto yllättäen Suomen ykkösmäkikotka

19.11.2017 19:49

Mäkihypyn maailmancupin avauskilpailut hypättiin tänä viikonloppuna Puolan Wislassa. Suomalaisittain aihetta ei ollut hurraa-huutoihin, mutta 22-vuotias Antti Aalto hyppäsi lupaavasti maailmancupin pisteille.

Aalto oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 20. Toinen hyppy ei onnistunut yhtä hyvin. Aallon lopullinen sijoitus oli 28:s.

37 vuoden valtakausi ohi? Robert Mugaben väitettiin eronneen

19.11.2017 19:43

Zimbabwen syrjäytetty presidentti Robert Mugabe on ilmoittanut eroavansa presidentin virasta. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

"Itänaapurin trolliarmeija on nopeammassa valmiudessa kuin joukot itärajalla ennen Mainilan laukauksia"

19.11.2017 19:03

Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin erityisneuvonantajatiimissä European Political Strategy Centressä (EPSC) neuvonantajana sekä viestinnän tiiminvetäjänä työskentelevä Aura Salla sekä Venäjää seuraava toimittaja, entinen kirjeenvaihtaja Jarmo Koponen pitävät Venäjän informaatio- ja hybridivaikuttamista vakavana ongelmana.

Aura Salla vertaa Venäjän informaatiovaikuttamista Mainilan laukauksiin. 

Raju ennuste sotesta: "Tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa"

19.11.2017 18:30

Owal Groupin toimitusjohtaja, Turun yliopiston dosentti Mikko Wennberg ennustaa sote-uudistuksen kaatuvan ensi vuonna. Hän uskoo, että sen jälkeen Suomessa palataan malliin, joka pohjautuu nykyisen rakenteen kehittämiseen.

–Koska nykyiseltä esitykseltä puuttuu elinkelpoisuuden edellytykset, se tulee lopulta kaatumaan omaan mahdottomuuteensa, Wennberg arvioi Puheenvuoron blogissaan.

Ekonomistit varoittavat: Näin Ruotsin asuntokuplan puhkeaminen iskisi Suomeen

19.11.2017 12:42

Sekä Handelsbankenin, Nordean että Hypon ekonomistit varoittavat Ruotsin asuntomarkkinoiden tilanteen vaikutuksista Suomeen.

Ruotsin tilanne huolestuttaa juuri nyt, sillä asuntojen hinnat laskivat siellä syys- ja lokakuussa selvästi edellisen kuun tasosta. Tukholmassa, joka yleensä näyttää asuntomarkkinoiden suuntaa, asuntojen hinnat laskivat lokakuussa 2,5 prosenttia myös vuodentakaiseen verrattuna. Marraskuun ennakkotiedot indikoivat laskun jatkuvan.

Jari-Matti Latvalan kausi päättyi hirveään pettymykseen

19.11.2017 11:39

Rallin MM-sarjan kausi sai dramaattisen päätöksen. Jari-Matti Latvala ajoi Australiassa ajetun kauden päätöskisan viimeisellä erikoiskokeella kantoon ja peli oli selvä.

Toyotan etuosa meni aivan rusinaksi, mikä kertoo ulosajon rajuudesta. Latvala ja hänen kartturinsa Miikka Anttila eivät onneksi loukkaantuneet ja lähellä ollut katsojakin selvisi säikähdyksellä.

- Tein virheen rallin viimeisellä osuudella. Pyydän todellakin anteeksi kartanlukijaltani Miikka Anttilalta ja Toyota-tiimiltä. He tekivät fantastista työtä, ja se oli minun virheeni, Latvala kommentoi Twitterissä.

"Olisikohan aika kumota tämäkin vanhentunut laki?" - Yksikään kunta ei enää peri 1800-luvulta peräisin olevaa veroa

19.11.2017 11:21

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja saman puolueen kansanedustaja Jaana Pelkonen esittävät koiraverolain kumoamista. 

Yksikään Suomen kunta ei enää peri koiraveroa, kun Helsinki ja Tampere päättivät tällä viikolla luopua siitä. Viime vuonna koiravero oli Helsingissä 50 euroa ja Tampereella 34 euroa. Koiraveron kerääminen perustuu koiraverolakiin, jonka mukaan kunnanvaltuusto voi päättää, että kunnassa ei ole suoritettava koiraveroa. Laki koiraverosta on peräisin 1800-luvulta, jolloin pyrittiin estämään rabieksen eli vesikauhun leviäminen.  

Suomessa kopioiduilla pankkikorteilla nostettu rahaa Aasiassa - Poliisi: 19 rikosilmoitusta

19.11.2017 10:59

Keski-Suomessa kolmen viimeisen päivän sisällä poliisille on tehty 19 rikosilmoitusta samankaltaisista maksuvälinepetoksista, joissa on nostettu luvatta rahaa asianomistajien pankkikorteilla ulkomailla. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tilanteet ovat paljastuneet, kun ihmiset ovat havainneet luvattomat nostot omista tilitiedoistaan tai oma pankki on ottanut heihin niistä yhteyttä. 

Vastine päätoimittaja Markku Huuskon näkökulmaan

19.11.2017 10:30

Mikko Paunion vastine Uudessa Suomessa 15.11.2017 julkaistuun kirjoitukseen Näkökulma: Valeuutiset tulivat jo Suomenkin vaaleihin – Pekka Haaviston tapaus.

Päätoimittaja Markku Huusko on ottanut minun blogini kärjeksi kirjoituksessaan Näkökulma: Valeuutiset tulivat jo Suomenkin vaaleihin – Pekka Haaviston tapaus.

Ylilääkäri vastaa valtiosihteerille: "Vanhusten näkeminen pelkkänä kulueränä ei tee oikeutta veronsa tunnollisesti maksaneille"

19.11.2017 10:17

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen linjaa, että sote-kulujen kasvun pitäisi seurata kansantalouden kasvua, jotta sote-uudistuksella voitaisiin vaikuttaa kestävyysvajeeseen.

–Muutoin sairaanhoidon ja sosiaalihuollon kuluja joudutaan rahoittamaan syömävelalla ja lasku jää tulevien sukupolvien maksettavaksi, Lehtonen toteaa Puheenvuoron blogissaan.

HS-gallup: SDP lähestyy kokoomusta

19.11.2017 09:42

SDP on ottanut kokoomuksen etumatkaa kiinni tuoreimman HS-gallupin mukaan. 

Sunnuntaina julkistetussa gallupissa kokoomuksen kannatus on 21,4 prosenttia ja SDP:n 19,0 prosenttia. Kannatuksen ero on kaventunut 2,4 prosenttiyksikköön: edellisessä mittauksessa lokakuussa ero oli 3,8 prosenttiyksikköä.

Kolmanneksi suosituin puolue HS-gallupissa on vihreät 15,7 prosentin kannatuksella ja neljäntenä keskusta 15,1 prosentin kannatuksella.

Asiantuntija Venäjän vaikuttamisyrityksistä TE:lle: "Vaikutus olisi vähintään yhtä paha, kuin jos meitä ammuttaisiin tykillä"

19.11.2017 09:16

Viestintäyrittäjä, entinen valtioneuvoston viestintäjohtaja  Markku Mantila arvioi, että Venäjän informaatiovaikuttaminen sosiaalisessa mediassa ja muualla internetissä on kiihtynyt.

Mantilan mukaan informaatiovaikuttaminen on toimintaa, joka pyrkii horjuttamaan tai tuhoamaan kohteena olevan yhteisön tarinaa, identiteettiä.

–Läntisen Euroopan integraatio on kestänyt pitkään, koska kysymys on muun muassa luottamuksesta oikeusvaltioon ja viranomaistoiminnan puolueettomuuteen, hän toteaa Talouselämälle.

Tappara tavoittaa Kärppiä, HIFK sössi täyden pisteen voittonsa

18.11.2017 21:59

HIFK johti jääkiekon Liigan lauantain kotiotteluaan SaiPaa vastaan vielä 10 sekuntia ennen loppua 4-3, mutta SaiPan Roy Radke iski tasoituksen.

HIFK voitti ottelun Erik Thorellin jatkoaikamaalilla 5-4, mutta kolmen pisteen karkaaminen kirpaisi.

- Kova ja hyvin värikäs peli. Kyllä tuo meidän viisikkopelaaminen ja viidellä viittä vastaan pelaaminen oli mielestäni hyvällä tasolla. Jos vielä otetaan huomioon, että tämä oli meille kolmas peli tällä viikolla ja eilen tähän aikaan pelattiin vielä toista erää Oulussa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Legendaarinen olympiaurheilija menehtyi vain 50-vuotiaana

18.11.2017 20:32

Turkkilainen painonnoston moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Naim Suleimanoglu on kuollut. Hän oli syyskuussa joutunut Istanbulissa sairaalaan maksavaivojen takia. Maksasairaus osoittautui kohtalokkaaksi.

Viisikymppisenä kuollut Suleimanoglu on kaikkien aikojen legendaarisimpia painonnostajia. Hän oli vain 147-senttinen, mutta nosti ilmaan rautaa yli kolme kertaa oman painonsa verran. Turkissa häntä kutsuttiin lempinimellä ”Tasku-Herkules” koonsa ja antiikin tarujen voimamiehen mukaan.

Tuhansien eurojen kulutuspiikki: "Asuntokauppa vaikuttaa Suomen talouteen paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan"

18.11.2017 16:24

Lokakuu oli asuntomarkkinoilla tasainen ja vahva eri puolilla Suomea, sanoo kiinteistövälitysyritys Remaxin Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin lokakuussa Suomessa 2901, mikä on noin seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppa kasvoi tammi–lokakuussa lähes kolme prosenttia vuodentakaisesta, Remax kertoo tiedotteessaan.

Li Andersson 1,1 mrd. €:n sopimuksesta: "Kokoomus pelaa peliä, jonka se arvioi voittavansa joka tapauksessa"

18.11.2017 15:44

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) viheltämään "kokoomuslobbareiden" pelin poikki. Andersson viittaa tällä viikolla julkistettuun sopimukseen, jossa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja terveyspalveluyritys Mehiläinen sopivat Länsi-Pohjan keskussairaalan toimintojen ulkoistamisesta.

Länsi-Pohjan keskussairaala siirtyy sopimuksella Mehiläisen hoidettavaksi. Sopimuksen arvo on 1,1 miljardia euroa ja kesto 15 vuotta. 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat